Delete Rusko 16.06.2020

Tilannekatsaus 16.6.2020 / Hajuhaittoja aiheuttanut REF-raaka-ainemateriaalikasa käsitelty

Kaikki REF-raaka-ainemateriaali on nyt käsitelty ulkoalueelta. Kasan viimeisenä käsitelty osa oli myös vanhinta, mikä aiheutti vielä viime yön aikana valitettavan hajuhaitan. Nyt jätejakeet, joissa on suurin riski hajuhaitalle, on käsitelty. Olemme myös toimittaneet käsittelyssä syntyneistä jätejakeista viipymättä pois alueelta hienoalitteen, jossa on tunnistettu hajuhaitan riski. Odotamme näiden toimenpiteiden vähentävän ikäviä hajuongelmia merkittävästi.

Olemme toimissamme luvattua aikataulua edellä ja jatkamme aktiivista työtä myös tästä eteenpäin. REF-raaka-ainemateriaalin sisäkäsittelyssä syntyviä jätejakeita toimitamme tehostetusti laitokselta pois, eikä vastaavaa REF- raaka-ainemateriaalia enää kerry pihalle.

Tulevien viikkojen aikana jatkamme ympäristön siivoamista ja korjausinvestointeja sekä ulkoalueen varastoinnin uudelleensuunnittelua. Lisäksi käynnistämme hajun leviämismallinnusta koskevan selvityksen 30.6. tiistaina. Sujuva yhteistyömme valvovan viranomaisen kanssa jatkuu, ja seuraava tarkastus alueella suoritetaan 1.7.

Haluamme myös kuulla lähialueen asukkaita, ja siksi järjestämme yhteisen keskustelutilaisuuden 2.7. klo 17.00, johon lähetämme kutsut vielä ennen juhannusta meihin yhteydessä olleille henkilöille. Jaamme kutsun myös verkkosivuillamme. Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee osallistumaan! Tilaisuus järjestetään koronatilanteen vuoksi verkossa.